Kto parzy kawę jako espresso wie że Robusta to królowa zaparzania o kremie tak dużej jak cała filiżanka. Jest to kawa z tych lepszych robust powiedzmy speciality, bowiem nie przypomina w smaku tych niepijalnych, a lekko muśnie nasze kubki smakowe słodyczą i maślanym posmakiem popcornu. Polecamy dla tych co chą być pobudzeni.
India Kaapi Royale Robusta to w pełni myta Robusta AA. Kawa jest uprawiana w regionie Coorg, w Ghatach Zachodnich w Karnatace. Region Coorg produkuje ponad 50 procent Robusty w Indiach i dlatego jest uznawany za ważny ośrodek produkcji kawy. India Kaapi Royale Robusta jest produkowana przez drobnych rolników, którzy uprawiają maksymalnie 4 hektary ziemi. Kawa jest często uprawiana wspólnie razem z pieprzem, kardamonem i innymi przyprawami, a także pomarańczą, bananami i orzechami arekowymi.